Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de Beth Moore bijbelstudies geschikt?
De studies zijn geschreven voor een christelijke doelgroep. Enige bijbelkennis wordt wel verondersteld. Het maakt niet uit tot welke kerkelijke groepering je behoort en of je pas gelooft of al langer. Iedereen die wil groeien in haar relatie met God is welkom!

Kunnen mannen deze studie ook volgen?
De Beth Moore bijbelstudies richten zich in eerste instantie op vrouwen. Dat neemt niet weg dat de inhoud mannen niet aan zou spreken: in Nederland zijn ook een aantal mannengroepen actief. De voorbeelden en humor van Beth sluiten echter het meest aan op de leefwereld van vrouwen.

Hoeveel tijd kost de thuisstudie ongeveer?
Per dag ben je dertig tot vijfenveertig minuten met het huiswerk bezig. Er is voor vijf dagen per week huiswerk. Het is een keuze om dit iedere dag opnieuw te doen, maar het is de investering zeker waard.

Wat is de beste tijd om met een studie te starten?
De studies bestaan uit tien tot elf lessen en duren dus tien tot elf weken. Je kunt zelf bepalen wanneer je met de studie start. Na de zomervakantie of in januari zijn bijvoorbeeld mooie moment, waarop veel activiteiten weer beginnen. Je kunt dan in de maanden daarvoor promotie maken voor de studie en mensen persoonlijk uitnodigen.
Het is ook mogelijk om iedere twee weken bij elkaar te komen. Een studie duurt dan twintig tot tweeëntwintig weken.

Kan ik de studies van Beth Moore ook zonder de dvd's doen?
Nee, dat is niet mogelijk. De dvd-studie vormt een inleiding op het huiswerk van de komende week. In het huiswerk wordt vaak gerefereerd aan de dvd-studie. De dvd’s vormen dus een wezenlijk onderdeel van de studies en het is niet mogelijk om de studies zonder dvd’s aan te bieden.

Zijn de studies niet erg Amerikaans?
Beth Moore is erg enthousiast, maakt veel grapjes en betrekt vaak haar publiek bij het verhaal. Sommige vrouwen moeten daar in het begin even aan wennen. Beth Moore is een vrouw die veel heeft meegemaakt en veel bijbelkennis heeft. Laat je dus niet afleiden door wat Amerikaanse trekjes. Je zou zomaar haar mooie boodschap kunnen missen.

Hebben jullie nog tips voor het starten van een bijbelstudie?
Als je één van de bijbelstudies met een groepje wilt gaan doen, kun je de Handleiding voor studiegroepen gebruiken. Hier vind je een schat aan praktische informatie, maar ook tips en vragen bij de groepsbespreking. De handleidingen zijn geschreven door Annemarie Rietkerk, die jarenlange ervaring heeft met het leiden van Beth Moore studiegroepen in Nederland. De handleiding is onderdeel van de leiderspakketten. Deze zijn te bestellen via deze link of bij de christelijke boekhandel.

Wat heb ik nodig om te kunnen starten?
Als eerste heb je een paar vrouwen nodig die zin hebben om dit met elkaar te gaan doen. Om de dvd’s af te spelen heb je een dvd-speler of laptop nodig. Verder heb je de volgende materialen nodig:

  • Voor iedere deelneemster een werkboek (€ 24,95)
  • Per groep een leiderspakket:
  • Bij de studies Jouw hart, Gods huis en God op zijn Woord vertrouwen bestaat het leiderspakket uit een dvd-box met alle bijbelstudies en een handleiding voor studiegroepen (€ 59,95).
  • Bij de studie Boven jezelf uit bestaat het leiderspakket uit een handleiding voor studiegroepen en een code waarmee je de bijbelstudies kunt downloaden (€ 29,95).

Waar koop ik de materialen?
De materialen zijn te bestellen bij de christelijke boekhandel of via deze link. Als je bestelt via de boekhandel, krijg je korting bij grotere aantallen (vanaf 10 stuks).


Vragen over de studie Boven jezelf uit:

Hoe ontvang ik de online studies bij de studie Boven jezelf uit?
Je koopt eerst een Leiderspakket (€ 29,95). Achterin de handleiding voor de studiegroepen staat een link naar het contactformulier. Je stuurt een berichtje naar het contactformulier en bij het onderwerp tik je de code in die achterin de handleiding staat. Binnen drie werkdagen ontvang je je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot de video's. Daarbij ontvang je een uitgebreide instructie om de video's te kunnen bekijken op een tablet, computer, laptop of beamerscherm.

Kan ik het onderwijs op een CD branden?
Dat kan wel, maar dan verlies je de Nederlandstalige ondertiteling. Dus raden we dit af. Beschik je over een verouderde televisie dan is er voorlopig nog de mogelijkheid om het onderwijs op dvd's te bestellen. Een dvd set met 6 dvd's (introductieles + 10 lessen) kost € 29,95 incl. btw en verzending. Dit is een tijdelijke extra service. In de toekomst vervalt deze optie dus we stimuleren studiegroepen om over te gaan op een modernere manier van het afspelen van de videolessen.

Kun je ook de dvd set aanschaffen zonder die code?
Nee, dat kan niet. Je koopt in alle gevallen eerst het Leiderspakket. Er zijn kosten gemaakt om het dvd-onderwijs met Nederlandstalige ondertiteling beschikbaar te stellen. Die kosten worden hiermee gedekt. In die handleiding staat bovendien precies beschreven wat er komt kijken bij de organisatie van deze bijbelstudie.

Ik coördineer vier studiegroepen in mijn woonplaats. Kan ik het onderwijs voor elke groep downloaden met één inlogcode?
Ja, je mag het onderwijs met die ene inlogcode onbeperkt downloaden voor je eigen studiegroepen. We raden coördinatoren aan om het onderwijs voor de verschillende groepen te kopiëren op een USB-stick (16 gb). Zo voorzie je dus voor € 29,95 vier studiegroepen van 11 videolessen. Kom niet in de verleiding om je code (illegaal!) door te geven aan andere studiegroepen of individuele deelnemers.

Wat doe je als iemand een videoles heeft gemist?
Soms vragen mensen of ze thuis de dvd-les mogen bekijken als ze een bijeenkomst gemist hebben. Nu de prijs zo laag is, adviseren we om die mensen aan te moedigen om zelf voor € 29,95 de handleiding met de inlogcode aan te schaffen. Zo kan men thuis op een computer alle lessen zo vaak bekijken als je maar wilt. Door de deelnemers zelf het pakket aan te laten schaffen, help je mee om de voortgang van het uitgeven van deze bijbelstudies te garanderen.