Ervaringen

"Wanneer wij vrouwen op de vrijdagmorgen in de kerk samenkomen voor ontmoeting, gebed en Bijbelstudie, ervaar ik dat als een feest. Het maakt me blij met andere vrouwen de bijbel te onderzoeken, van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. Nadat we in kleinere kring ons huiswerk van de afgelopen week hebben besproken, bekijken we in de grote groep een aflevering van de dvd waarin Beth Moore het thema van de week verder uitdiept. Beth Moore is een gelovige vrouw met een vlotte, eerlijke manier van spreken. We lachen samen om haar grappige verhalen. Beth weet onze harten te raken met haar indringende boodschap: vertrouw op God, Hij is het waard! Meedoen is een stimulans om gestructureerd en trouw de bijbel te lezen en het helpt me groeien in vertrouwen op God. Bovendien vind ik het fantastisch om al die vrouwen, mijn zusters in het geloof, beter te leren kennen. Ik ben God heel dankbaar voor hen."

Ik vind het geweldig om iedere morgen, lekker met een kop thee, me te verdiepen in de bijbelstudie van Beth Moore en eens van een heel andere kant naar de bijbel te kijken. Alsof ik meekijk over de schouder van de hoofdpersonen. Ik wou dat ik het allemaal kon onthouden.

"Door aan deze studies mee te doen, kan ik mij beter richten op onze Heer en ontdek ik dat ik daar ook veel meer naar verlang. Dat alleen al is reden om door te gaan."

Kennis, verrassende inzichten, dieper gebed en... zo'n vrouwengroep valt toch eigenlijk wel mee.

"Ik heb een boel nieuwe dingen geleerd. Ik heb Jezus beter leren kennen en mijzelf beter leren kennen. Ik heb met anderen ervaringen gedeeld en van hen geleerd. Misschien hebben zij van mij ook geleerd. Fijn als anderen voor je bidden. Er worden dingen besproken in de studie waar je in de praktijk wat aan hebt."

Veel studie, heel veel uren lezen en studeren. Nadenken en leren. In het begin had ik geen hoge verwachtingen van mezelf qua tijdsinvestering, maar die behoefte ontstond vanzelf gedurende de cursus. En al snel begon ik tijd te maken. Ik vind het een bijzonder complete studie die je onderwijst en bemoedigt. En waar enorm Gods liefde vanuit gaat.